عليرضا صادقي خبرنگار : مهدی کیانی مقدم در نشست پیگیری تسریع در اجرای مجتمع فولاد مهریز از آغاز عملیات احداث مجتمع تولیدی فولاد و آهن اسفنجی در مهریز خبر داد و گفت: عملیات احداث مجتمع تولیدی فولاد نورد محسن با پیگیری های محسن رمضانی زاده مدیرعامل این مجتمع در شهرک صنعتی مهریز آغاز شده که مجتمع تولیدی فولاد نورد محسن با اشتغالزایی 1000 نفر با تولید فولادهای آلیاژی نظیر شمش و میلگرد و مجتمع تولیدی آهن اسفنجی ایساتیس مهریز با اشتغالزایی 925 نفر با تولید شمش و مقاطع آلیاژی شهرستان مهریز را در مسیر توسعه و پیشرفت قرار خواهد داد.
وی ضمن قدردانی از پیگیری های ویژه استاندار یزد در این پروژه، حجم سرمایه گذاری این دو مجتمع را 500 میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: این پروژه بزرگ قرار است در زمینی به مساحت 110 هکتار در مجاورت بندر خشک احداث و تامین آب و برق مصرفی آن از مهمترین دغدغه های مدیرعامل این مجتمع تولیدی می باشد که نماینده مردم مهریز در مجلس شورای اسلامی و استاندار یزد با پیگیری ها و عنایات خود شهرستان را در این امور یاری کنند.
مدیرعامل مجتمع تولیدی فولاد محسن مهریز نیز پیرامون چگونگی و ضعیت زیرساختهای مورد نیاز و زمان تکمیل این پروژه گفت:اعتبار اولیه مورد نیاز برای اجرای این پروژه پانصد میلیارد تومان برآورد شده که با مشارکت سرمایه گذار خارجی تامین خواهد شد
محسن رمضانی زاده اجرای این مجتمع را منوط به تامین زیرساختهای مورد نیاز در شهرستان مهریز دانست و اظهار امیدواری کرد: با درایت و پشتیبانی مدیران استان و شهرستان در تامین زیرساختهایی چون آب، برق، گاز، ریل قطار و تلفن، این پروژه در سه سال آینده به بهره برداری برسد.
وی مهمترین شاخص اهمیت اجرای این پروژه را ایجاد 1925 نفر فرصت شغلی بصورت مستقیم عنوان کرد.
وی مهمترین دغدغه های این پروژه را تامین آب و برق مصرفی آن دانست و گفت: در فاز اول این پروژخ 55 مگاوات برق نیاز دارد که این مقدار در چهار سال آینده و با اجرای طرح توسعه این مجتمع به 167 مگاوات خواهد رسید که متاسفانه شرکت توانیردر قدم اول با تامین این مقدار برق از طریق شبکه سراسری موافقت نکرده و پیشنهاد احداث نیروگاه توسط بخش خصوصی را داده است که این مساله برای سرمایه گذار توجیه پذیر نیست و باعث توقف عملیات عمرانی گردیده است.
وی در پایان تلاش مسئولان و مدیران استان و شهرستان به خصوص استاندار یزد، نماینده مردم مهریز، بافق، ابرکوه، خاتم و بهاباد در مجلس شورای اسلامی و فرماندر مهریز را در این راستا خواستار شد تا با طرح این مساله در مجلس و دولت معضل پیش روی این طرح ملی مرتفع گردد.
همچنين مهدی کیانی مقدم با بیان اینکه احداث و راهاندازی نخستین بندر خشک کشور در یزد و در مجاورت مهریز یکی از مهمترین جرقههای اقتصادی و پیشرفت این شهرستان به حساب میآید، اظهار داشت: فعالیت بندر خشک یزد با هدف رونق گسترده اقتصادی استان رسما آغاز شده است.
وی با بیان اینکه با راهاندازی بندر خشک، جهشی بزرگ در توسعه اقتصاد شهرستان مهریز رخ میدهد افزود: این بندر پایانهای برای تقویت ترانزیت، صادرات و پس کرانهای برای بندر شهید رجایی در استان هرمزگان خواهد بود.
فرماندار مهریز با اشاره به همت والای استاندار یزد در پیگیری تاسیس این بندر خشک عنوان کرد: چندین استان کشور از جمله تهران، قم و کرمان تاکنون متقاضی تأسیس و راهاندازی بندر خشک بودهاند اما هیچ یک از آنان تاکنون به مرحله اجرایی نرسیده و بندرخشک یزد نخستین بندر خشک فعال کشور است که با مشارکت و استقبال خوب مردم و مسئولان یزد فعالیت خود را آغاز کرده است.
کیانی مقدم با بیان اینکه احداث بندر خشک در یزد یکی از مصوبات سفر استانی دولت است، افزود: بندرخشک پایانهای ترکیبی است که به بندری ساحلی متصل است.
وی عنوان کرد: تجهیزات لازم و کافی برای مواجهه با تردد ناشی از چندین شیوه حمل و نقل اعم از جادهای، ریلی و هوایی در آن در نظر گرفته شدهاند و مشتریان میتوانند کالاهایشان را با استفاده از این شیوههای مختلف به آن ارسال کنند و یا از آن تحویل بگیرند.
کیانی مقدم یادآور شد: علاوه بر خدمات پایهای، خدماتی نظیر انبارسازی کالا، نگهداری از کانتینرهای خالی، تعمیرات کانتینر، امور گمرکی و ترخیص و پشتیبانی کالا نیز در بنادر خشک ارائه میشود.
فرماندار مهریز، مهمترین مزایای احداث بندرخشک در استان یزد را تقویت وضعیت بنادر در زنجیرههای حمل و نقل، توسعه نواحی داخلی کشور و ایجاد فرصتهای مختلف شغلی، احتمال افزایش سرعت مراحل گمرکی برای کالاهای حمل شده به وسیله احداث بنادر خشک مجهز به خدمات گمرکی عنوان کرد.
شهرستان مهريز با جمعيتي بالغ بر 50 هزار نفر در 35 كيلومتري جنوب استان يزد واقع شده است
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
شنبه 18,ژانویه,2025